dijous, 26 d’abril del 2018

Les mascotes a l'antiguitat

ELS GOSSOS

Des del segle I a.C les famílies més riques s'han anat acostumant a tenir gossos com a animals de companyia i de protecció de les seves vivendes, tot i que també els feien servir per anar a caçar. 
A l'antiguitat utilitzaven la força dels gossos per la guerra perquè complien funcions d'atac i de defensa. Eren anomenats els "gossos soldats". En cas que l'animal adoptés el rol d'enllaç, se li feia ingerir un tub de coure que a l'interior contenia un missatge. Quan el gos arribava al seu destí se li estripava el cos per recuperar la informació.


ELS GATS
També al segle I a.C es van anar acostumant a tenir gats domèstics dins les seves cases.
I eren utilitzats només com a animals de companyia.
Aquest animal tenia una gran importància en les legions, ja que portaven gats amb la finalitat d'evitar les plagues de rates i ratolins en els campaments i a més era símbol de victòria.

MASCOTES D'EMPERADORS
Als emperadors també els agradaven les mascotes. Una girafa era un dels animals preferits de Juli Cèsar. Altres posseïen conills com a animals de companyia.
Altres emperadors es van permetra certs luxes, com Domicià(va dominar Roma entre el 81 i l'any 96) i va tenir un lleó com a mascota, el va domesticar i tenia a la gent ben avisada a través d'un cartell.







1 comentari:

  1. Es diu que els grecs van robar 6 parelles de gats als egipcis. Una vegada que aquests es van reproduir els grecs els van vendre als romans, als gals...
    Per els grecs tenien un valor econòmic més que sentimental.

    ResponElimina