CONCURSOS

VIII CONCURS DE CULTURA CLÀSSICA

 ODISSEA 2019

L’Associació de Professors de Llengües Clàssiques (APLEC), convoca la vuitena edició del Concurs Odissea a Catalunya, en el qual podran participar tots els alumnes que vulguin pertanyents a qualsevol dels centres oficials d'Ensenyament Secundari de Catalunya. Tindrà lloc entre els dies dilluns 4, dimarts 5, dimecres 6 i dijous 7 de febrer (primera fase), i els dimecres 13 de febrer i dijous 20 de febrer (desempat a Catalunya i fase final estatal respectivament).
Aquest certamen, tot i que és obert a tot l’alumnat dels centres educatius de Catalunya, està adreçat principalment als de Cultura Clàssica, Llatí i Grec, sense més pretensions que treure la Cultura Clàssica de les aules, almenys durant uns dies.
Les preguntes se cenyiran al currículum  de Cultura Clàssica, Llatí i Grec que s’imparteix als centres i, tal com s’estableix a les bases, cada dia versaran sobre temes concrets.
En aquesta nova aventura de l’ODISSEA 2019 ens acostarem a un nou tema: “La ciència i la tecnologia a Grècia i Roma”.
Aquest cop salpem sota la protecció de Prometeu, que aporta la guspira del foc necessari per il·luminar les ments del audaços joves que han de partir en aquest nou viatge. Amb aquesta flama s’han desenvolupat tecnologies necessàries des de l’origen de la humanitat, passant per les naus que van portar Odisseu a Ítaca, fins als darrers avenços de la ciència. Ens patrocina també Hefest, el Vulcà dels romans, que ens ajudarà amb la claror de la seva forja a donar forma a les preguntes, i als nostres alumnes a forjar les respostes que els portin sans i estalvis al final del camí. Atena ens donarà un cop de mà dotant-nos d’intel·ligència pràctica, com a Odisseu. I, per damunt de tot, les Muses, deesses de les arts, les ciències, les tècniques i el coneixement, acompanyades del seu germà Apol·lo, vetllaran perquè la nostra Odissea 2019 estigui plena d’aventures i coneixement, tal com ens aconsella el nostre estimat Kavafis.
Podeu trobar més informació a la web http://odiseaconcurso.weebly.com/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada