dissabte, 1 d’octubre del 2016

AFRODITA

El dia que Afrodita va plorar d’amor

Afrodita o Venus, deessa de la fertilitat, amor, sexualitat i bellesa; estava casada amb el lleig d’Hefest a contracor i usualment el seu marit era víctima d’enganys amb Ares, el déu de la guerra. I d’aquesta infidelitat d’Afrodita amb Ares va néixer Eros que amb les seves fletxes podia fer enamorar a qui volgués.

Cert dia, la deessa de l’amor estava jugant amb el seu fill Eros, quan de sobte es va punxar accidentalment amb una de les seves fletxes. La ferida que la fletxa li havia provocat era més profunda del que Afrodita pensava i per elecció de les Moires, les deesses del destí, Adonis va ser la primera persona que va veure i va enamorar-se’n bojament.

Adonis era un mortal, per conèixer el seu origen hem de retrocedir una mica en el temps. Quan el rei de Xipre va tenir la seva filla va fer saber a tothom que la princesa era l’ésser més bell mai vist. Quan aquesta notícia va arribar a les orelles d’Afrodita, es va omplir de ràbia i la va castigar fent que el rei i la princesa mantinguessin relacions sexuals. Però la dotzena nit de dormir en el mateix llit, el pare va adonar-se del que estava fent i ple de ràbia va perseguir-la per matar-la i així poder oblidar aquell imperdonable pecat. Aleshores, Afrodita en veure a la princesa intentant escapar es va compadir d’ella i la va convertir en una Mirra, arbre del qual nou mesos més tard va néixer Adonis, un simple mortal. Adonis es va criar amb Perséfone i quan ja es va fer gran passava un terç de l’any amb Perséfone, un altre terç amb Afrodita i la resta d’any era Adonis qui podia escollir amb qui estar-se.

Resultat d'imatges de afrodita i adonis

La deessa de l’amor enamorada d’Adonis, el seduïa cada dia i va portar aquell amor a esquenes d’Hefest i d’Ares. Però un dia Afrodita va tenir un presentiment de que la mort del seu estimat estava a prop i el va advertir del perillós que era sortir a caçar i que les bèsties es podien girar en la seva contra. Adonis sense fer-li cas i sense por al perill que el bosc amagava va sortir amb els seus gossos a caçar. Ja caçant dins de l’exuberant bosc, els gossos van fer sortir del seu niu un porc senglar que va ser travessat per una fletxa d’Adonis. Però el porc va resultar ser Ares que enfadat pel seu amor amb Afrodita va voler posar-li fi a la seva vida i com si la fletxa no l’hagués ni tocat va correr cap Adonis i li va mossegar a la ingle i el va portar a la mort.

Afrodita encara que no estava pas aprop va sentir la mort del seu amant i va córrer a buscar-lo. Quan el va trobar estès a terra sense ànima, va plorar com mai havia plorat. De la unió de les llàgrimes de Venus i a sang d’Adonis van brollar uns flors vermelles.



Fonts: http://supercurioso.com/el-amor-que-desafio-a-los-dioses-afrodita-y-adonis/
https://es.wikipedia.org/wiki/Afrodita#Afrodita_y_Psique

Mireia Argelés Ruiz
6è D

1 comentari: