divendres, 2 d’octubre del 2020

CURIOSITATS DE LA DEESSA AFRODITA

 

 AFRODITA DEESSA DE LA BELLESA

Tothom algun cop ha escoltat parlar de la deessa grega Afrodita o Venus en cas de Roma, coneguda per la seva bellesa, però el que no molta gent sap és que aquesta deessa també destacava en el seu caracter i en totes les maldicions i càstigs que posava quan algú ofenia a la deessa.

Totes aquestes maldicions i càstigs sempre estaven relacionades amb la bellesa i amb l'amor, ja que com bé es sap cap mortal pot ser millor que un déu o deessa, llavors quan Afrodita creia que algú l'estava menyspreant llavors  la deessa prenia represàlies i els castigava.

Una d'aquestes maldicions va ser la del càstig d'Aurora, que era una dona jove i amb molta bellesa. Es deia que era la encarregada de donar la primera llum del dia. Aurora certes vegades acostumava a mantenir relacions amb Ares, fins que un dia Afrodita es va enterar i dominada pels gels i la ira va castigar-la fent-la que estigués sempre enamorada, però fent que el seu amor no li durés, com per exemple el seu amor per Titó, el germà de Príam, o per Cèfal, fill de Hermes.

Aurora

Un altre càstig d'Afrodita va ser els de les dones de Lemnos, que eres unes dones que van establir una societat femenina a l'illa de Lemnos. Aquestes dones no honoraven a la deessa Afrodita i llavors va decidir castigar-les fent que desprenguessin un olor insuportable que va provocar que cap home vulgues estar amb elles.

I per últim, Afrodita, apareix en una història de  Eros i Psique, en la qual Afrodita estava gelosa de la bellesa d'una dona mortal anomenada Psique, llavors va demanar a Eros que utilitzes les seves fletxes daurades per fer que Psique s'enamorés de l'home més lleig del món i Eros va accedir, però finalment va acabar enamorant-se ell mateix de Psique, al punxar-se amb una fletxa daurada per accident.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada