dilluns, 2 de novembre de 2020

Teseu

 Teseu

Teseu un dels més llegendaris reis d'Atenes, fill d'Egeu el rei d'Atenes (o Posidó) i Etra. Pels atenencs Teseu és el seu gran reformador.


Naixement de Teseu

Egeu no aconseguia tenir fills amb cap dona. Llavors va decidir anar a preguntar a l'oracle, l'oracle li va dir que havia d'arribar a Atenes sense mantenir relacions sexuals, i quan arribes a Atenes la primera dona que fecundes li donaria un fill. Piteu, rei de Tretze, volia que la seva filla portes un futur rei, Piteu emborratxar a Egeu i així mantenir relacions sexuals amb la seva filla, d'allà sortir Teseu.El famós mite de Teseu i el minotaure

Els diferents pobles de Grècia tenien els famosos jocs olímpics celebrats a Olímpia, cada quatre anys. El guanyador d'aquests jocs era respectat per tot el món, ja que els jocs se celebraven en honor als déus.

Un any en aquests jocs el campió d'Atenes s'enfronta contra el fill de Minos, de l'illa de Creta. El campió va perdre el que va portar els atenencs a matar al vencedor, per ràbia. Va ser un crim imperdonable per el qual el rei de Creta començar una guerra contra Atenes, va guanyar i va imposar un càstig contra Atenes en el qual cada any durant trenta anys set atenesos i set ateneses havien de ser entregats al Minotaure perquè els devores.

Teseu decidir posar fi a aquest càstig entrant al laberint on es reguardava el minotaure i matant-lo, amb l'ajuda d'Ariadna, filla de Minos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada