dilluns, 21 de març del 2022

Les característiques de l'art arcaic

 L’art arcaic va durar des de del segle VII aC al segle V aC, aquest va ser l’estil que predominava a l'antiga Grècia.

L’art arcaic pretenia arribar a l’ideal de bellesa mitjançant l'harmonia de les formes, aquest ideal de bellesa l'aniran perfeccionant.

Arquitectura:

En la èpoa arcaica es repren l’arquitectura monumental que s’havia deixat enrere a l’època fosca. Aquesta se centra en els temples i en l'acròpolis. Els temples cada cop eren més importants i es van començar a fer de pedra en canvi de fusta.

Es comencen a definir els diferents estils:

Estil dòric: aquest és robust, molt simple sense bassaments i ens recorda al seu origen vegetal (ja que abans les columnes eren de fusta).

Estil jònic: aquest és més esbelt i estilitzat, el capitel de les seves columnes poden haver evolucionat de la columna hethitica egípcia. 

Pintura:

No s'han trobat casi exemples de pintures de l’època ja que els artistes acostumaven a pintar sobre taules de fusta i s’han deteriorat amb el pas del temps.

Però ens podem fer a la idea de com eren gràcies a les pintures que es van fer sobre ceràmica.

Ceràmica:

Al segle VII aC va apareixer l’estil corint que constava de figures negres sobre argila (la de corintia era groga i la de atenesa era més vermellosa). A la ceràmica crontia podem observar figures d’animals mentre que a la atenesa veiem més com s'inspiren en mites.

Al final del període arcaic veurem l’estil antònim de l’incial, on les figures seran vermelles sobre un fons negre. En aquí el que es pintava era la part negre deixant les figures amb el color natural de l’argila creant una il·lusió més realista.



Lucía Moreno 5E





 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada