dissabte, 16 de març del 2019

L'art grec

L'art grec és un referent per a la civilització occidental, el qual ha perdurat fins a dia d'avui. Les obres artístiques gregues són considerades clàssiques, i tant el seu estil escultòric com arquitectònic han sigut recreats nombroses vegades al llarg de la història.

Íctinos (en grec Ἰκτῖνος), va ser un gran arquitecte grec contemporani de Pèricles, del segle V aC. Va construir dos dels temples grecs més importants: el temple d’Atena (a l’Acròpoli d’Atenes), més conegut com el “Partenó”, i el temple d’Apol·lo (a l’Arcàdia). 
El temple d’Atena (construït sota l’administració de Pèricles), va acabar-se l’any 438 aC, i el temple d’Apol·lo, l’any 431 aC.
A més, va construir una capella a Eleusis, de grans dimensions i amb un gran aforament, on es celebraven els misteris.



Fídias (en grec Φειδίας), va ser un escultor grec considerat universalment com el millor escultor clàssic i, probablement, de tots els temps. 
Va dissenyar enormes estàtues com la de la deessa Atena al Partenó atenès que va dissenyar Íctinos i també la colossal estàtua de Zeus a Olimpia el segle V aC.



Resultat d'imatges de discobolo
Miró (en grec Μύρων), va ser un altre dels escultors grecs més importants. Tenia un gran talent expressiu fer fer tota mena de formes, tant humanes com animals. Tot i el seu gran reconeixement, no era un escultor detallista en les seves obres, més aviat mirava per l’efecte que produïa l’escultura en general. Una altra característica de Miró, és que la majoria de les seves obres eren fetes de bronze. La seva obra més reconeguda va estar el Discobolus, del que se n’han fet nombroses còpies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada