dilluns, 18 de març del 2019

La ciència a Grècia

Pitàgores: Pitàgores de Samos, va néixer prop de l'any 570 a. C. Se'l considera el primer filòsof matemàtic grec. Va ser el fundador del moviment filosòfic i religiós denominat, pitagorisme. A Pitàgores se li atribueixen molts dels descobriments científics i matemàtics més importants en tots els temps; entre els quals es destaca el popular i conegut, Teorema de Pitàgores; però van ser moltíssims altres descobriments que ell va realitzar, al camp de l'astronomia, medicina i en la música. I com no fer referència al seu famós teorema de la geometria, aquell que diu que la base d'un triangle rectangle, l'àrea de la hipotenusa (el costat de major longitud del triangle rectangle) és igual a la suma dels quadrats de la resta de seus costats.

Arquímedes: va ser un matemàtic i inventor grec del segle III a. C. conegut principalment per: - Ser un dels matemàtics més importants de la història. - Realitzar avanços d'enorme rellevància en el camp de les matemàtiques, la física i l'enginyeria. - Dissenyar armes militars revolucionàries per a la defensa de la seva ciutat natal: Siracusa.

Euclides: Matemàtic grec. Juntament amb Arquímedes i Apol·loni de Perga, posteriors a ell, Euclides va ser aviat inclòs en la tríada dels grans matemàtics de l'Antiguitat. No obstant això, a la llum de la immensa influència que la seva obra exerciria al llarg de la història, cal considerar-lo també com un dels més il·lustres de tots els temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada