dilluns, 13 de febrer del 2017

Putin i el pater familias

   Tots i totes els que heu fet llatí coneixeu de sobres l´enorme poder que el pater familias a l´antiga Roma (patria potestas) i tots els drets dels quals gaudia: el ius exponendi, segons el qual podien acceptar o no el nou nat a la família; el ius vendendi, que permetia al pater familias vendre els seus fills com a esclaus; i els ius vitae necisque, dret que conferia al pare la possibilitat de matar un fill o una filla (aquest darrer, que era molt extrem i rarament emprat, ja havia desaparegut en època imperial).
   Doncs bé, aquestes prerrogatives, que avui ens semblen completament despiadades i aberrants, podrien tornar a estar autoritzades a l´actual Rússia per obra del seu presidents, Vladimir Putin.
   Llegiu l´article que teniu a continuació i opineu-ne:

   

5 comentaris:

  1. Sincerament em faria molta vergonya que tot això seguís endevant i ningú ho parés, ja que es un pas enrrere en la societat molt gran. Crec que aquests líders que imposen aquestes lleis tant masclistes, com Trump i Putin, el que volen aconseguir es que la figura del'home en sí es vegui superior i més forta que la de la dona. Una vergonya...

    ResponElimina
  2. Crec que no hauría d'haver motius per fer aquest tipus de lleis, per desgràcia encara hi ha gent que vol superioritzar la figura de l'home en la societat. A la dona actualment ja li és difícil, no m'imagino amb aquesta llei.

    ResponElimina
  3. Em sembla molt malament que possin aquesta llei a Rússia, ja que crec que no és normal que la dona pugui ser pegada per l'home per tal de manternir la familia estable quan realment no farà cap bé als fills de qualsevol família veure com maltracten a la seva mare. Per altra part, tampoc veig normal que Trump torni a acceptar la violència per poder aconseguir la veritat, ja que no són formes de fer-ho.

    ResponElimina
  4. Des del meu punt de vista totes aquestes lleis que estan posant aquests líders són simplement per a que l'home continuï sent el "més fort", el "que mana" i això només alenteix en el procés d'igualtat entre sexes. No ho veig gens bé!

    ResponElimina
  5. Jo hi ha coses que en la vida entendré. Com pot ser que hi hagi gent que encara tingui aquesta mena de pensaments sobre homes i dones? Està clar que volen que tothom sàpiga que són superiors a les dones, la figura de l'home és la important de debó i més tonteries d'aquest estil. Fa pena, pensaba que aquesta mentalitat ja havia quedat enrere.

    ResponElimina