divendres, 11 d’octubre del 2019

Reviu Ilturo - Festival iberoromà

El cartell de l'edició d'aquest any

Els dies 12 i 13 d'octubre se celebrarà a Cabrera la XXII edició de "Reviu Ilturo- Festival iberoromà" (abans anomenat Fira Iberoromana), que compta amb documentals, concursos, desfilades i actes per a tota la família!

El festival, que el cap de setmana anterior ja s'havia celebrat centrant-se especialment en el passat ibèric del municipi, s'inspira aquest cap de setmana en l'època romana. L'objectiu és apropar i donar a conéixer el passat històric del poble, tant la de la civilització de la Làcia com la ibèrica, i fer-ho d'una manera entretinguda i divertida. La majoria d'actes ténen lloc a la plaça de la Fàbrica (just davant de l'Ajuntament) on s'hi podran veure recreacions d'oficis romans, tallers amb jocs de taula de l'època, etc. A més, Cabrera també ofereix diverses visites guiades, per exemple la recreació de la vida d'un legionari romà, la visita als jaciments de Can Modulell, o la de les termes de Ca l'Arnau. El poble sencer es posa de gala per l'ocasió penjant banderoles als fanals i decorant la plaça de la Fàbrica.
Decoració del poble

Un dels actes de la fira a la plaça de la Fàbrica
Us animo a que visiteu la fira aquest cap de setmana!



Per més informació podeu consultar la web de l'Ajuntament de Cabrera, que compta amb diversos articles sobre els actes.

el programa del festival

12 comentaris:

  1. És molt xula aquesta fira romana! Vaig anar-hi fa dos anys i em va encantar. Crec que Mataró també hauria de tenir la seva pròpia fira romana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que material per montar-la segur que n'hi ha! S'hauria de proposar seriousament...

      Elimina
  2. Penso que les fires romanes són una molt bona manera de crear interés al voltant de la hisòria i la cultura d'un mateix lloc. Aquest és un molt bon exemple al qual hauré d'anar.

    ResponElimina
  3. Penso que les fires romanes són una molt bona manera de crear interés al voltant de la hisòria i la cultura d'un mateix lloc. Aquest és un molt bon exemple al qual hi hauré d'anar.

    ResponElimina
  4. M'ho apunto a l'agenda per a l'any que be. I portaré a tota la familia per a qué puguin gaudir d'aprendere coses noves de l'antiga roma.

    ResponElimina
  5. He anat aquest any i em va agradar molt,estava súper bé organitzat, hi havia tallers per els nens on feien amulets romans,jocs de taula romans,parades on t'informaven de diferents aspectes de la societat romana... Van representar el que seria un campament militar romà, i tots els seus integrants diferenciats pel seu càrrec militar. Sense dubte va ser una bona manera d'aprendre una mica més sobre la cultura romana.

    ResponElimina
  6. M'ho apunto per a l'agenda de l'any que bé! I portaré a la familia per a que puguin conèixer coses de l'antiga roma!

    ResponElimina
  7. Em sembla una bona manera de conèixer la societat romana, espero poder anar l'any que ve!

    ResponElimina
  8. Aquest any li vaig comentar a la meva família per anar però no vam poder. Espero poder anar l'any que ve.

    ResponElimina
  9. He anat a bastantes fires romanes amb la família, però a aquesta no, els hi diré d'anar!

    ResponElimina
  10. Aquestes fires romanas son brutals m'ho apunto per anar amb la familia .

    ResponElimina
  11. Em sembla una manero molt interessant i amena de coneixer la societat romana espero poder anar algun dia.

    ResponElimina