diumenge, 16 de febrer del 2020

Sabies que...?

LA PROSTITUCIÓ A L´ANTIGA GRÈCIA

Resultat d'imatges per a "prostitucion antigua grecia"A l'Antiga Grecia, la prostitució era molt comuna, ja que com els matrimonis es feien per negocis i poder, feia que els homes busquèssin plaer fora del matrimoni. I per això la prostitució era de lo més normal i estava acceptada per la societat.
Resultat d'imatges per a "prostitucion antigua grecia"
Hi havia diferents tipus de prostitutes segons el lloc on treballessin. En els bordells, es trobaven les prostitutes de més baixa condició anomenades pornai, i eren les que atenien a mariners o ciutadans pobres. Eren considerades dones de classe baixa vestides amb prendes de roba de colors llamatius molt maquillades i els seus serveis eren molt barats. 

Després estaven les hetarias o prostitutes de luxe, que demanaven molts diners a canvi dels seus serveis. Eren esclaves extrangeres molt inteligents i amb una gran bellesa, i formaven part dels anomenats simposia que eren festes per a homes.

A més de ser dones totalment independents, van arribar a ser molt importants a la seva época. Fins i tot van haver-hi prostitutes que van casar-se amb filòsofs importants i eren molt valorades i escoltades.
Resultat d'imatges per a "prostitucion antigua grecia"










6 comentaris:

  1. Una de les més famoses hetara era la companya de Pèricles, Aspasia de Milet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Pèricles es va divorciar de la seva esposa i va ajuntar-se amb Aspasia, però no es van poder casar ja que ella no era ciutadana grega.

      Elimina
  2. Que interessant que es valorés la intel•ligència en les prostitutes!

    ResponElimina
  3. Com els matrimonis eren quasi sempre obligats es normal que els homes busquessin el plaer fora del matrimoni però és molt al·lucinant saber que hi havia tanta classificació de prostitutes en una mateixa societat i que realment segons la teva classes social demanessis mes o menys diners. M’ha agradat molt.

    ResponElimina
  4. Que som descendents de la societat romana és una cosa indiscutible. A diferencia de l'actualitat, m'agrada molt aquesta consideració de la intel·ligència cap a les prostitutes i sobretot em sorpren la valoració i escolta cap a elles. Interessant!

    ResponElimina
  5. M'ha agradat molt aquesta consideració cap a la intel·ligencia de les prostitutes i aquesta valoració i escolta cap a elles. Hem d'aprendre molt dels grecs.

    ResponElimina