dimarts, 9 d’abril del 2019

RADIOACTIVE by Marina and the Diamonds

Radioactive és una cançó de Marina and the Diamonds. Tot l'àlbum està basat en una comparació entre el  món de Hollywood i la Tragèdia  Grega. Ella creu que Hollywood és la tragedia grega moderna.

La tragèdia grega és un estil de drama que es representava en els teatres grecs. I en la que predomina l'egoisme i l'altruisme, conceptes contraris però protagonistes de la majoria de tragèdies.

When you’re around me, I’m radioactive
My blood is burning, radioactive
I'm turning radioactive
My blood is radioactive
My heart is nuclear
Love is all that I feel
I'm turning radioactive
My blood is radioactive

En aquesta part de la cançó Marina fa referència a les grans estrelles de Hollywood com Marylin Monroe o Elvis. Els hi diu que els sent a prop i que són la seva inspiració, que li donen força com de la mateixa manera que els grans herois dels mites grecs obtenen la seva força dels seus guies.

Podem trobar altres semblances entre l'àlbum i Hollywood com per exemple en la tragèdia de Medea, en la que una mare és capaç de ferir els seus fills pel simple fet de fer mal al seu marit, al món de Hollywood també trobem accions d'aquest tipus però per aconseguir fama, per exemple.
Són aquestes coses les que Marina vol reflectir en el seu àlbum. I tot i que en aquesta cançó en particular potser no queda del tot reflectit, la intenció és aquesta definitivament.

https://youtu.be/dU7GoCKSQfg


1 comentari:

  1. Sí, costa trobar les referències a la tragèdia en aquest fragment de cançó. Ens pots recomanar alguna altra on s´hi vegi més clar?

    ResponElimina