dissabte, 9 de novembre del 2019

Mare Nostrum és el nostre Mar Mediterrani

El Mare Nostrum, més correctament dit en llatí, nostrum mare (el nostre mar) va ser com els romans en la seva època Imperial van denominar al que ara coneixem com a Mar Mediterrani.

Des del segle I a.C on Juli Cèsar existia fins al segle V d.C, el Mar Mediterrani va ser un llac romà dominat i controlat en tota la seva extensió pels romans, ja que era la seva principal via de transport que vinculava tots els seus territoris conquerits. (Que practicament eren tots els que envoltaven aquest mar).Una de les conseqüències del domini del Mare Nostrum va ser l’espectacular desenvolupament del mercat marí i del conseqüent comerç naval.

El Mediterrani va ser testimoni de els alts i baixos de grans civilitzacions, com els grecs, que el van aprofitar per a realitzar intercanvis comercials i culturals. Tot i així, Roma va ser l’única civilització que el va controlar per complet, fins i tot també es coneixia com "el llac pacífic" a causa de l'ausència de rivals que volguessin envair-ho.


En resum, ara que sabem tot això no ens haurà d'extranyar que hi hagin al voltant d'aquest màgnific mar un munt de comerços amb el seu nom en llatí.

Per exemple:

Ristoranti Mare Nostrum a Itàlia.
Hotel Playasol Mare Nostrum a Ibiza.
Hostal Mare Nostrum a Barcelona.

Entre d'altres... .



Resultado de imagen de extensión del imperio roma










13 comentaris:

  1. Quan anem a la platja de Mataró no som conscients d'on estem, perquè podem nadar en un lloc de pau i prosperitat, un lloc ple d'història. Una pena que actualment tantes persones hagin de morir sent el Mare Nostrum.

    ResponElimina
  2. Quan anem a la platja de Mataró no som conscients d'on estem, perquè podem nadar en un lloc de pau i prosperitat, un lloc ple d'història. Una pena que actualment tantes persones hagin de morir sent el Mare Nostrum.

    ResponElimina
  3. Som pocs concients de la sort que tenim d'habitar al Mediterrani!

    ResponElimina
  4. Realment, no valorem la sort que tenim de viure al Mar Mediterrani!

    ResponElimina
  5. A la classe de grec hem treball la conolització i també vaig flipar amb tot que van arribar a conquerir. I opnio el mateix de que no valorem viure al Mar Meditarrani.

    ResponElimina
  6. Posa la pell de gallina que hagin passat tants anys i tantes civilitzacions però el mar segueixi allà. Realment som una minúcia en el temps!

    ResponElimina
  7. Penso que tenim un privilegi de viure en aquest mar que té tanta història.

    ResponElimina
  8. Tenim molta sort de viure en un mar que va tenir tanta importància pels romans i els grecs.

    ResponElimina
  9. Opino com els meus companys. Em sembla un privilegi viure al costat del mar mediterrani, i pensó que no ho valorem lo suficient.

    ResponElimina
  10. Impactant! Penso que tenim un gran privilegi de tenir un mar amb tanta història i és una pena que no el cuidem ni el valorem!

    ResponElimina
  11. No savia molt d'això però opino que tenim molt sort i no ho valorem.

    ResponElimina
  12. No sabia molt d'aixo però després de llegir-lo me donat conte de que tenim molta sort i no ho valorem.

    ResponElimina