diumenge, 10 de novembre del 2019

ROME

Rome és una sèrie de televisió britànico-estatudinenca situada en l'època del pas de la República Romana a l'imperi i que va ser estrenada als Estats Units l'agost del 2005. Va ser creada com a coproducció entre la BBC, la cadena de pagament HBO i la RAI. Va rodar-se als voltants de l'actual ciutat de Roma amb la participació de 350 persones. Per això és la sèrie més cara de la història de la televisió, amb un pressupost de cent milions de dòlars. A més a més, ha estat premiada amb un BAFTA i un Globus d'Or i nominada als Emmy com a millor sèrie.

L'elenc



Està conformat per actors anglesos amb llarga trajectòria teatral, cinematogràfica i televisiva.

  • Kevin McKidd (Trainspotting, Anatomia de Grey).
  • Lucio Voreno; Polly Walker (Jocs de Patriotes).
  • Atia dels Juliols; Ciarán Hinds (Camí a la perdició).
  • Gai Juli Cèsar; Ray Stevenson (El rei Arturo).
  • Tito Pullo; Lindsay Duncan.
  • Servilia dels junys.
  • Max Pirkis.
  • Cayo Octavio.







La primera temporada consta de dotze capítols d'una hora de durada cadascun i va ser emesa al 2005 i 2006. La segona temporada es va emetre al 2007.


La sèrie relata el període històric que envolta la violenta transformació de la República Romana a l'imperi causat per una guerra civil. Comença amb la posada en escena de la situació de Roma on mig segle abans del naixement del cristianisme, Roma s'ha convertit en la ciutat més poderosa del món, una metròpoli cosmopolita amb un milió de persones i epicentre d'un Imperi d'extensió. Fundada sobre els principis del poder compartit i la feroç competència personal, la República fou creada per impedir que qualsevol home aconseguís un poder absolut. És una societat on els soldats poden pujar per damunt dels plebeus per convertir-se en herois i fins i tot en líders de la República. Però quan la classe dirigent es féu extravagant i rica, les institucions s'esfondraren erosionades per la corrupció i l'excés, i els vells valors de disciplina espartana i unitat social cediren davant un gran abisme entre classes.




Primer episodi.

Quatre-cents anys després de la fundació de la República, Roma és la ciutat més rica del món, una metròpoli amb un milió d'habitants a punt de convertir-se en un Imperi. La República, fundada a partir dels principis del poder compartit, trontolla per culpa de la corrupció i l'excés. La classe dominant s'ha tornat molt poderosa i hi ha un gran abisme que separa les classes socials.

El poder es concentra al Senat, i en els dos cònsols: Pompeu el Gran i Juli Cèsar. Pompeu, té el suport de senadors que l'intenten convèncer de que renunciï a Juli Cèsar, per por que en la seva volta triomfal, la seva popularitat entre les masses populars el deixi en solitari. Aquest es el debat entre el seu desig de mantenir el poder o la seva llarga amistat amb César, el pare de la seva recentment morta esposa.

Mentrestant, l'àguila daurada, símbol del poder de l'exèrcit, ha estat robada. Marc Antoni, comandant de l'exèrcit i cosí de César, envia a dos soldats (Lucio Voreno i Tito Pullo) a buscar-la. Malgrat les seves diferències (Lucio Voreno és un honorable i pragmàtic centurió i Tito Pullo és un arrogant i rebel legionari) tots dos formen un bon equip i no només recuperaran l'estendard, sinó que aconseguiran el cap de l'lladre que resulta ser un esclau de Pompeu . A més alliberen el jove Octavi, amb el que s'inicia la relació entre els dos soldats i la família Júlia. La guerra ha començat.






Imatge relacionada

13 comentaris:

  1. La millor ficció cinematogràfica mai feta sobre l´antiga Roma. Molt recomanable. Crec que està a HBO.

    ResponElimina
  2. Una sèrie rodada a Roma, amb un pressupost tan gran i un argument interessant? L'he de veure.

    ResponElimina
  3. Una sèrie rodada a Roma, amb un pressupost tan gran i un argument interessant? L'he de veure.

    ResponElimina
  4. Normal que estigui premiada amb tants premis, té moltíssima bona pinta!!!!

    ResponElimina
  5. Normal que hagui rebut tants premis!! Té molt més que bona pinta!

    ResponElimina
  6. Joo, no tinc HBO pero la veritat és que si ha rebut premis i està gravada a Roma será genial.

    ResponElimina
  7. M'agrada molt el fet de que l'hagin gravat a la Roma real en lloc de fer servir decorats! Potser li dono un cop d'ull!

    ResponElimina
  8. Pel que he llegit penso que segur que és una molt bona sèrie, així que l'hauré de veure.

    ResponElimina
  9. La vaig començar la setmana passada i és una passada de sèrie!!

    ResponElimina
  10. Té molt bona pinta però no tinc HBO, saps si està en una altre plataforma?

    ResponElimina
  11. Havia sentit parlar sobre aquesta sèrie,però mai l'he mirat perquè no tinc HBO!

    ResponElimina
  12. També la podeu comprar per Amazon o a el FNAC.

    ResponElimina