Al següent enllaç trobareu una entrevista, publicada fa pocs dies a La Vanguardia, a l´arqueòleg Xavier Aquilué, que ens explica com va arribar per primer cop el vi a les costes d´Ibèria, i com el consumien els antics grecs, dels quals hem après a fer-ho nosaltres. Sense ells, la nostra cultura vinícola no seria el que és ara.
Geiá mas!
http://www.lavanguardia.com/lacontra/20161130/412272198580/la-cultura-i-el-bon-vi-ens-van-arribar-junts-per-empuries.html
És molt interessant el fet de que els grecs conreessin el vi tal i com es feia fins fa poc, fa que siguin bastant avançats per a la seva época. També m'ha sorprés que també tinguessin els tres tipus de vi actuals: el negre, el blanc i el rosat. M'ha agradat l'entrada, ja que m'ha fet aprendre coses que no sabia!!
ResponEliminaPer a mi, el més sorprenent és que seguim consumint el vi de la mateixa manera que ho feien els grecs: obrim una ampolla per a celebrar alguna cosa important, quan estem amb els amics i la família, i brindem tots plegats.
ResponElimina