- 4 clares d'ou
- 300g de sucre
- 1 taronja
- nata
- 1 llimona gran
- Preparació:
Batem el "requesón" i afegim 150g de sucre (és important que no hi hagin gaires grumolls). Seguidament afegim les clares d'ou i batem fins que aconseguim una massa homogènia, ha d'augmentar una mica el seu tamany.
Fem suc de taronja i també l'afegim (mig got). Per acabar la massa posem la pell de taronja rallada i ho tornem a batre tot.
Amb un motlle d'uns 20cm de diàmetre,l' huntem amb mantega i hi posem un paper vegetal perquè no s'enganxi, ara ja hi podem abocar la massa i enfornar el pastís a 160 graus durant 30 minuts, amb el forn preescalfat prèviament.
Per fer la decoració tallem la llimona o les llimones en rodanxes per caramelitzar-la, la posem en un bol al foc amb 250ml d'aigua i 150g de sucre.Tot seguit deixem que arrenqui el bull i ho deixem a foc lent durant 45 minuts.
Quan ja estigui tot fet ho deixem refredar i ja podem muntar-ho, però abans recomenem desenmotllar el pastís. Posem les rodanxes de llimona per sobre el pastís i passem a muntar la nata.
Cal recordar que per muntar la nata el recipient que utilitzem i la batedora han d'estar ben freds.
Muntem la nata i poc a poc hi afegim el suc que ha fet la llimona al caramelitzar-la.
Finalment, hi posem la nata per sobre amb una mànega pastissera fent una mica de relleu.
Ara ja tenim un pastís totalment grec per disfrutar!
Quan el podrem tastar??? ;)
ResponElimina