CONCURSOS

CONCURS DE MEMS DE TEMÀTICA CLÀSSICA

Poden participar en aquest concurs tots els i les alumnes que cursen una matèria relacionada amb les llengües clàssiques (Llatí, Grec, Introducció al Llatí, Cultura Clàssica).

Cada participant podrà concursar amb un mem.

El mem ha de ser original. No s'acceptaran en el concurs mems que siguin traducció o plagi d'altres.

La imatge, original o extreta d'Internet, anirà acompanyada d'un text curt original. Es valorarà la creativitat als textos o diàlegs. El llenguatge haurà de ser respectuós.

La mida mínima de la imatge ha de ser de 600 px X 600 px, i el màxim de 800 px X 800 px. La   resolució serà de 72 dpi. Les imatges hauran d'anar en format jpg (en cas de fotografia), mov o mp4 (de ser un vídeo) i gif.

Els mems que facin referència a determinats grups socials de forma negativa seran desqualificats.

Es poden usar pàgines o aplicacions per a generar els mems (p.e. http://www.memegenerator.es) 

Els treballs hauran de ser enviats al correu memesatorras@gmail.com. En el correu que envieu haureu d'especificar en el subjecte el sobrenom amb què participeu i el curs. Adjunteu-hi el mem com a arxiu.

Terminis

El termini d´enviament dels arxius serà el dia 8 d´abril.

Jurat del concurs

El jurat estarà format per la professora de Clàssiques, un professor/a de Visual i Plàstica i un professor/a de Ciències Socials.

Anunci de resultats

El guanyador/a es donarà a conéixer durant el transcurs de l´entrega de Premis de Sant Jordi.

Premis

El guanyador/ rebrà un xec de 20 euros per a gastar en llibres.VIII CONCURS DE CULTURA CLÀSSICA

 ODISSEA 2019

L’Associació de Professors de Llengües Clàssiques (APLEC), convoca la vuitena edició del Concurs Odissea a Catalunya, en el qual podran participar tots els alumnes que vulguin pertanyents a qualsevol dels centres oficials d'Ensenyament Secundari de Catalunya. Tindrà lloc entre els dies dilluns 4, dimarts 5, dimecres 6 i dijous 7 de febrer (primera fase), i els dimecres 13 de febrer i dijous 20 de febrer (desempat a Catalunya i fase final estatal respectivament).
Aquest certamen, tot i que és obert a tot l’alumnat dels centres educatius de Catalunya, està adreçat principalment als de Cultura Clàssica, Llatí i Grec, sense més pretensions que treure la Cultura Clàssica de les aules, almenys durant uns dies.
Les preguntes se cenyiran al currículum  de Cultura Clàssica, Llatí i Grec que s’imparteix als centres i, tal com s’estableix a les bases, cada dia versaran sobre temes concrets.
En aquesta nova aventura de l’ODISSEA 2019 ens acostarem a un nou tema: “La ciència i la tecnologia a Grècia i Roma”.
Aquest cop salpem sota la protecció de Prometeu, que aporta la guspira del foc necessari per il·luminar les ments del audaços joves que han de partir en aquest nou viatge. Amb aquesta flama s’han desenvolupat tecnologies necessàries des de l’origen de la humanitat, passant per les naus que van portar Odisseu a Ítaca, fins als darrers avenços de la ciència. Ens patrocina també Hefest, el Vulcà dels romans, que ens ajudarà amb la claror de la seva forja a donar forma a les preguntes, i als nostres alumnes a forjar les respostes que els portin sans i estalvis al final del camí. Atena ens donarà un cop de mà dotant-nos d’intel·ligència pràctica, com a Odisseu. I, per damunt de tot, les Muses, deesses de les arts, les ciències, les tècniques i el coneixement, acompanyades del seu germà Apol·lo, vetllaran perquè la nostra Odissea 2019 estigui plena d’aventures i coneixement, tal com ens aconsella el nostre estimat Kavafis.
Podeu trobar més informació a la web http://odiseaconcurso.weebly.com/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada