divendres, 29 d’octubre del 2021

ORFEU

Orfeu és un personatge de la mitologia grega, fill de Apol·lo (Απόλλων) i Cal·líope (Καλλιόπη). Apol·lo va regalar una lira al seu fill i es diu que amb aquesta amansia a les feres i reunía als homes per escoltar-lo.


El mite comença quan, Orfeu molt enamorat d’Eurídice, viu molt feliç amb aquesta. Un dia, ella sense adonar-se trepitja una serp venenífera i aquesta li mossega el peu. En morir la seva esposa Orfeu queda tan desolat  que decideix anar en la seva búsqueda a l’inframón. Per arribar-hi ha de creuar les aigües infernals de la llacuna Estígia que només es pot travessar a la barca de Caront, barquer dels morts. Caront només creua a les ànimes dels morts.Orfeu amb el seu do aconsegueix deleitar a tot el que protegeix les portes de l’inframón permetent així poder fer un pacte amb Hades i Persèfone, reis de l’infern. Aquest consisteix en que Orfeu pot endur-se-la amb la condició que ell vagi davant d’ella sense poder mirar-la fins arribar al món exterior.


Just a punt de creuar la llacuna, Orfeu, impacient, no pot  resistir-se i es torna per veure-la.  Aleshores, ella desapareix per sempre més. 


La resta de la seva vida es dedica a vagar pel món utilitzant el seu poder per crear cançons tristes sobre la seva història, decidint així que mai més estimarà a una altra dona. Aquest acte suposa la seva mort a mans d’un grup de dones que es senten rebutjades. 


Apol·lo, enrabietat, les castiga convertint-los en roures i creant així la constel·lació de la Lira amb l’instrument que representa al seu fill.


Lucía Moreno

Nerea Fernández










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada