dilluns, 27 de setembre del 2021

Hades el deu del món subterrani

Hades (en grec Αδης o Αἵδης) era el nom del món subterrani on habitaven els morts i alhora, el nom del despiadat deu d'aquest. Hades era fill de Cronos i Rea, com tots els seus fills, Hades va ser devorat pel seu pare només néixer a causa de la predicció de l'oracle, aquesta deia que si Cronos i Rea tenien un fill Cronos en algun moment seria destronat per aquest. Hades aleshores era germà de Zeus, Posidó, Hera, Demèter i Hèstia.



 Després que el seu germà Zeus aconseguís treure'ls de l'estómac del seu pare, ell i els seus germans van lluitar en la gran guerra contra els titans anomenada Titanomàquia, on a ell se li va atorgar un casc que li donà la invisibilitat, per això alguns l'anomenen "l'invisible". Després de finalitzar aquesta guerra els tres germans, Zeus, Posidó i Hades es van dividir el món entre ells, com bé sabem Zeus es va quedar amb el cel, Posidó era amo dels mars i oceans i Hades fou el governant del món subterrani.




Hades regnava el món subterrani, aquest es dividia en seccions, els camps Elisis, on anaven els millors guerrers i personatges importants, els camps d'Asfòdels, on anaven les animes que havien mantingut una vida monòtona, ni bona ni dolenta, i finalment el Tàrtar, aquesta zona era la més profunda, aquí hi anaven les pitjors animes, era l'infern grec.





Hades qui és un deu que no surt del seu món quasi mai dificulta la troballa de mites sobre ell, són pocs els mites relacionats amb aquest deu, un dels més emblemàtics és el de com rapta a la deessa Persèfone i acaba fent-la la seva esposa, aquest mite els hi dona un sentit a les diferents estacions de l'any.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada