dijous, 15 de març del 2018

Quins aliments hi havia a l´Antiga Roma que encara utilitzem avui dia?

Els romans consumien una gran varietat d´aliments, des de llegums i hortalisses fins a peix i marisc. Un dels aliments que menjaven molt i avui dia també es el de consumir verdures. En aquella època les verdures estaven molt presents, també els llegums, que els cultivaven del seu propi hort com avui en dia fan els pagesos.
Tenien una gran triar alhora de decidir quina verdura menjarien:                          Col,Porro,Enciam,Esparrecs,Cogombre,Api,Bledes,Pastanagues i Bròquil, totes aquestes verdures ens han arribat i les consumim avui dia com feien els romans.
Un altre secció popular de la vida alimentària dels romans eren els llegums, on també les recollien de l'hort, igual que les verdures, i en aquest aspecte tampoc es quedaven curts, cultivaven: Faves, Llenties,Cigrons i Pèsols, tots aquests llegums igual que les verdures les consumim avui dia també.

Peix i marisc: el peix i el marisc era per els romans una cosa molt delicada, li tenien molt d' apreci, menjaven molt de peix, a més el salaven degut a que la sal ajuda a conservar-lo. Menjaven tot tipus de peixos des de , Anguila,Tonyina,Gambes,Calamars Ostres ,Sípia.

Els romans van crear una salsa anomenada garum, que estava feta  de vísceres fermentades de peix, que només era consumida per les families benestants de Roma, considerada  com un aliment afrodisíac,  Els romans van emprar el garum de manera semblant a com avui en dia empren les cuines asiàtiques la salsa de soja.
Resultat d'imatges de garum

Els bolets més populars a l`antiga roma i que avui tambe podem gaudir son els Rovellons, els Pinetells i les Tòfones. Els bolets eren molt consumits durant l`antiga Roma, tot i que nomes ens han arribat aquests tres tipus avui dia, els bolets eren molt consumits, un plat tipic que menjaven era els bolets amanits amb mel.

Carns: La carn indispensable viure sense carn avui dia , quants plats de diferents tipus de carn menjem? Doncs a roma se´n consumia molt i de diferents tipus que avui dia en ple segle xxvi també les menjem.
Els romans menjaven molta carn i de diferents animals, la més consumida la de porc, igual que avui dia  i ' en feien fins i tot embotits, el pollastre també estava present pero era molt car, concretament era l 'au més cara. de carns tenien l'Ànec,xai,conill,llebre,cèrvol,paó,bou i moltes més.
la carn es el la seccio diguem amb més varietat.
Per ultim i no pas menys important tenim a les fruites on feien mermelades i conserves com avui dia, també coneixein la fruita fresca i la seca on feien figues i datils. Ens han arribat moltes fruites de l' antiga Roma que consumim habitualment cada dia, cal esmentar que els romans menjaven fruita a totes hores cosa que avui en dia no pasa ,tenien un gran llistat de fruites com Pomes,Peres,Cireres,Melons,Síndria,Raim,Albercocs etc...



Resultat d'imatges de garum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada