dilluns, 27 de setembre del 2021

Ares, el déu de la guerra

Ares era el fill de Zeus i Hera, els governants de l'Olimp. Va néixer a Tràcia, quan la seva mare es va allunyar de Zeus per l'odi que sentia gràcies a les seves incomptables aventures adúlteres amb déus i mortals; dit odi es va traspassar a Ares i va formar part de la dura personalitat de la deïtat. Es deia que Ares havia estat criat en Tracia per Thero i educat per Príap qui era responsable d’exercitar al jove en esports, ball i tècniques de guerra. 


Ares era la representació del conflicte, la violència i l'ús abusiu de la força bruta. Durant les majors guerres de l'antiguitat, no va donar suport a un bàndol en concret.


Era representat com un guerrer nat. Vestia una armadura de bronze, sempre portava amb si una llança i un escut. El seu tron ​​a l'Olimp estava cobert de pell humana i els seus atributs més coneguts van ser les armes, torxes, gossos, àguiles i voltors. Quan era al camp de batalla, ningú podia vèncer-ho, excepte Atenea, que també era la deessa de la Guerra, però en termes diferents als d'Ares. Hi ha suposicions de que va ser detestat pel seu propi pare i és per això que Zeus va crear una segona deïtat per representar la guerra.


Ares és un dels déus amb més historial sexual en la mitologia grega. Representa la virilitat masculina i va comptar amb més de 40 amants, amb qui va tenir més de 60 fills. Dins de totes les aventures que va tenir, la més important va ser amb Afrodita, deessa de l'amor qui estava casada infeliçment amb Hefest, déu artesà.


Els poders especials d'Ares eren aquells de força i fisicalitat. Ell era un lluitador superior a la batalla i va causar gran vessament de sang i destrucció allà on anava.


El mite més popular que va embolicar Ares va ser la seva lluita amb Hèrcules. El fill d'Ares, Kyknos, era
famós per perseguir els pelegrins en el seu camí cap a l'oracle de Delfos, de manera que Apol·lo, va enviar a Hèrcules per solucionar-ho. Hèrcules va matar a Kyknos i Ares, furiós, va confrontar a l'heroi en una baralla. No obstant això, Hèrcules va ser protegit de danys per Atena fins que va poder ferir a Ares.


Per útlim, m’ha cridat molt l’atenció el fet que el símbol de masculinitat es va crear a partir del déu Ares. El símbol està creat amb un cercle (l’escut) i una fletxa. Ares sempre portava amb ell un escut i fletxes.

1 comentari: