divendres, 10 de febrer del 2017

La roba interior a l'Antiga Roma


   Anteriorment ja hem vist com la indumentària romana no va ser molt diferent de la roba que vestim avui dia. Avui en parlarem més a fons, concretament de la roba interior. 
   Alguna vegada us heu preguntat si en portaven roba interior? Bé, ara n'obtindreu la resposta. Evidentment sí que en portaven, però homes i dones portaven diferents peces, com passa en l'actualitat. 

  • Els homes portaven una mena de calçotets o pantalons curts, anomenats subligaculum.


Subligaculum


    • Les dones portaven una peça de roba per aguantar el pit, anomenada fascia pectoralis o strophium. Aquest sostenidor es feia servir per ressaltar el pit. La part d´abaix era una peça molt semblant a la de l’home. Era una mena de calça però encara més prima. 

    Fascia pectoralis o strophium
    • L'altre tipus de sostenidor de moda a l'Antiga Roma era una peça anomenada mamillare. Era una banda que cobria i pressionava els pits. D'una banda subjectava el pit i, de l'altra, evitava que creixessin aconseguint així la mida desitjada. 

    Mamillare
    • Cal destacar que les dones de l'alta societat utilitzaven una espècie de malla realitzada amb fils d'or o plata per subjectar els pits en les grans ocasions. Els mugrons o arèoles eren pintades amb tons daurats, platejats o vermellosos.
    • També, sovint feien servir de roba interior un vestit solt sense mànigues, similar a una túnica molt senzilla, anomenada strictoria o subucula. 

    Strictoria o subucula 

    1 comentari:

    1. veig que el problema de què fer amb els pits ja el tenien les dones romanes també...

      ResponElimina