diumenge, 5 de febrer del 2017

Neologismes

μουσικημανία (musicomania): No són poques, i m'inclueixo, les persones que necessiten la música en molts moments del dia. Simplement per escoltar-la de fons o per a pujar l'ànim. I és que, a part de la música que escoltem nosaltres pel nostre compte només cal sortir al carrer per escoltar la música de dins de la botigues o d'algun concert de carrer, etc. Aquesta necessitat d'estar escoltant música té certa relació amb el neologisme que ha inventat el meu company Pau, la sigofòbia, per evitar aquest silenci usen la música.



απρακτοςφοβία (apractosfòbia): En la nostra socitat es pot respirar por per tot arreu. I és que a vegades em pregunto, que ens mou més, la por o el plaer?. El que sí que tinc clar, és que cada vegada més la gent no fa les coses que vol per la por. Por al fracàs, que és el que vol dir aquest neologisme.



αηδιαφοβία (aediafòbia): La por a no agradar a la gent. Això també implica que aquesta gent fa coses que potser no faria, però que en canvi sí que les fa per la necessitat d'agradar a els altres. Seria alguna cosa semblant al postureo.



σεξκινητός (sexkinitós): Amb tanta tecnologia al nostre voltant, és normal que les relacions humanes s'adaptin a aquesta tecnologia. I la relació entre persones per excel·lencia és el sexe, que també s'ha adaptat a aquesta tecnologia. Avui dia les persones també poden tenir sexe mitjançant una trucada o simplement per whatsapp.



πρόσωποφοβια (prosopofòbia): relacionada amb l'anterior paraula, trobem la por al cara a cara. Vindria a ser la por que desenvolupen les persones a l'hora d'estar cara a cara amb algú, tot i que prèviament hagin tigut converses fluides a través d'un dispositiu. I és que la tecnologia té els seus punts positius i els seus negatius.


1 comentari:

  1. Podríem dir que les noves tecnologies són una font inesgotable de neologismes...

    ResponElimina