dijous, 8 de novembre del 2018

CIRCULI LATINI

Avui dia i arreu del món podem trobar una multitud de grups de conversa per practicar qualsevol idioma, des del francès, l'anglès o l'alemany, fins a l'eslovac, el xinès o el gaèlic escocès. No és estrany, doncs, trobar reunions o grups de conversa en llatí. Aquesta llengua, alhora tant coneguda com desconeguda, impulsa a més de 30 ciutats a crear els Circuli Latini, uns cercles on persones tant acadèmicament formades com persones amb curiositat per aprendre es reuneixen i gaudeixen una estona compartint coneixements, a més de millorar la seva parla i fluïdesa. Ad litteram, els permet millorar la memorització dels significats de les paraules, de forma més lliure i sense obstàcles.

Aquests cercles, instaurats a ciutats com Hong Kong, Varsòvia, Palerm, Roma, Portugal, Perpinyà,... van arribar en el seu moment al nostre entorn. Acutalment a Espanya podem trobar 8 cercles: el CLCaesaraugustanus a Saragossa, el CLMatritensis a Madrid, el CLVallisoletanus a Valladolid, el CLValentinus a València, el CLLegionensis a Lleó, el CLGaditanus a Cadis, el CLGerundensis a Girona, i el CLBarcinonensis a Barcelona.

Aquest últim cercle, a Barcelona, tal com consta en la seva pàgina web, va fer la seva primera sessió el 26 d'abril de 2003. Els integrants es van dedicar a fer un memoràndum documentant les seves reunions fins el 30 d'abril de 2005, data des de la qual es mantenen inactius. Es reunien a una mena de cafetería anomenada "La Table du Pain", a la Ronda Universitat.


Fotografia de l'última reunió a La Table du Pain.
A sinistra: Carolus, Petrus, Angelus, Georgius, Albinus, Constanza, Xavierus, Ivanus, Quirinus, et Aloisius.

Els Circuli Latini, tal com demostren en les seves pàgines webs, ens animen a integrar-nos; Si  ja sap llegir i escriure, per què no dóna el següent pas? A més, ens acullen amb els braços oberts, ja que afirmen que fins i tot els joves que estan privats de l'oportunitat d'aprendre de nou l'idioma tenen l'oportunitat d'aprendre una mica de la regla gramatical de la manera més viva, agradable i sense dificultat.

Una reunió del CLLegionensis:







2 comentaris:

  1. Interessantíssima entrada, Carla! Diria que els compnays i companyes del Circuli Latini Barcinonensis encara es continuen reunint. La seva nova web és http://circuluslatinusbarcinonensis.blogspot.com/2018/10/de-sessione-nuper-habita.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'he mirada! Molt més actualitzada de la que vaig trobar!

      Elimina