diumenge, 18 de novembre del 2018

Els complements que utilitzaven els romans

Els romans es vestien d'una manera diferent a la nostra, però.. els complements que utilitzaven els antics romans són com els que fem servir avui dia? Avui ho veurem!

L'aparició de les joies en la época romana va ser un element que va marcar l´estatus de la gent.
Els romans consideraven joies tot allò que duia metalls o pedres precioses.

Hi havien diferent tipus de joies. La bullae que era un penjoll utilitzat per els nois fins l'edat adulta i que depenent de l´economia de la familia podia ser de bronze, marfil o cuir.

Resultat d'imatges de bullae romana

Les dones romanes solien portar moltes més joies que els homes com ara, per exemple, anells (anulus) que el portaven tant homes com dones i el portaven en el dit índex. Aquest anell els servia de segell, com podria ser una firma nostra.

Imatge relacionada

També portaven arracades (inaures), agulles (acus), agulles de pit (fibulae) que eren les peces que duien per poder subjectar els vestits, braçalets (armillae) que els més habituals eren en forma d´aro o acabats en forma d´animal o amb un nus d´hercules, collarets (monilla o torques) els collarets poden arribar a ser cadenes gruixudes d'or al colls o als turmells (periscelis), amb el pas del temps es van començar a fer servir monedes per els collars.
Molts cops optaven per portar un barret al cap, el petasus o bé una diadema, vitta, mitra..


2 comentaris:

  1. Bona entrada, Laila! Saps si els romans duien percings?

    ResponElimina
  2. Si que en portaven, la guàrdia pretoriana que eren els encarregats de protegir a Cèsar es perforava els mugrons, era una demostració de valor per ells.
    Els gladiadors també solien perforar el cap del seu penis i posar un petit cèrcol això ho feien perquè a les lluites de gladiadors no passessin accidents i no es fessin mal.

    ResponElimina