dissabte, 10 de novembre del 2018

INDUMENTÀRIA FEMENINA

A Roma, tant els vestits femenins o masculins eren molt similars. La primera peça de roba que es posava la dona era la túnica. A manera de sostenidor, s'estrenyia el pit sobre la túnica amb una espècie de cordó. Sobre la túnica es posava la stola, la qual aquesta, es començava a portar després de casar-se. En sortir de casa, sobre la stola, la dona es posava la palla, una espècie de mantell que cobria les espatlles i finalitzava a la cintura. S'utilitza quan estan en públic, o també per protegir-se del sol.

Com a roba interior, les dones solien aixecar els pits amb una ascia pectoralis, a part d'utilitzar les cotilles actuals, fabricades amb tires de cuir que cobrien el tors subjectant i reafirmant.

Una curiositat de les dones és el pentinat, que es feien la ratlla i es recollien els cabells en un monyo. Les trenes també eren comuns. A l'Alt Imperi va canviar la forma de pentinar-se, portaven el monyo, que encara es conservava, però al front reculaven un floc de cabells en forma de rivet.

Les sabates que utilitzaven especialment eren les sandalium, un tipus de sandàlia baixa. 
Encara que a casa utilitzaven els socci, un calçat que li cobria  completament el peu.




2 comentaris:

  1. Lidia, podries afegir alguna imatge a la teva entrada?

    ResponElimina
  2. Que interesante! Hoy en día también seguimos conservando algunas de las muchas cosas que hacían los romanos como los moños, mencantan.

    ResponElimina