Els romans feien tres àpats durant el dia: l´esmorzar (ientacalum), el dinar (prandium) i per últim el sopar (cena), que era l´àpat principal.
Menjaven de tot una mica fins a pomes i préssecs a faves i cigrons i ho feien amb ajuda dels estris següents:
Les culleres (cochlearia) eren molt usades: tenien diverses funcions a l´hora de menjar i hi havien diferents tipus. Hi havia la ligula (la més grossa) i la cochlea (la més petita, tenia un mànec en forma d´agulla).
Cochlea (cullera petita amb un mànec en forma d´agulla)
Ligula (cullera gran)
Al que sabem de la nostra actual forquilla és que ells no la coneixien. Feien servir l'agulla de la cochlea per a punxar trossos de menjar o obrir musclos com si fos una forquilla.
Pel que fa a l'actual ganivet (culter) ells no l´usaven gaire, ja que se'l servia el menjar tallat en petits trossets per l´esclau i ells menjaven amb els dits (era un senyal d'elegància menjar amb els dits sense embrutar-se)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada