divendres, 1 de febrer del 2019

Les exentricitats de Calígula

Se sap que Calígula va ser un emperador molt peculiar. Poc temps després que comencés  a governar, va contrauré una malaltia que li va provocar desequilibris mentals.

Una de les bogeries que va fer aquest emperador va ser: nomenar cònsol el seu cavall. 

Calígula i Incitatus
Per començar, el protagonista d'aquesta història es deia Incitatus que vol dir impetuós. Era un cavall de carreres de procedència hispànica. En primer lloc, va ordenar construir-li unes quadres de marbre amb pessebres d'ivori, però aviat va arribar a donar-li tota una vila amb jardins i 18 servents per la seva cura personal. Posteriorment, Calígula va otorgar-li el títol de cònsol de Bitínia

D'altra banda, Incitatus dormia amb flassades de color porpra i duia collarets de pedres precioses. El cavall menjava flocs d'avena barrejats amb or. També li servien el millor vi en les millors copes que hi havia. A més, a vegades menjava on ho feia l'emperador.

Altrament, es deia que el dia abans a una competició, l'emperador decretava un silenci general que ningú podia violar sota pena de mort, i a més a més, dormia juntament amb el cavall. Es diu que Incitatus només va perdre una competició al llarg de la seva vida. Això, no va agradar l'emperador i va ordenar que matessin lentament a l'auriga. 

Per últim, es diu que l'emperador no el deixava mantenir relacions sexuals amb eugues sinó que li va proporcionar una dona d'alta societat anomenada Penèlope.


1 comentari: