dimarts, 19 de març del 2019

Agripina Minor

Resultat d'imatges de agripina ii
Iulia Agrippina minor va néixer un 6 de novembre de l'any 15 dC. a la localització germànica d'Ara Ubiorum (actual Colonia, Alemanya). Era filla d'Agripina major (per a distingir-se de la filla) i de Germànic.


L'any 28, quan tenia al voltant de 13 anys, la van fer casar-se amb Gneu Domici Aenobarb, que va morir l'any 40. 
Poc després va casar-se amb Crisp Passiè, que també va morir aviat i Agripina va ser acusada d'haver-lo enverinat amb el propòsit de quedar-se amb la seva fortuna, encara que mai es va verificar que fos així. 
També va ser acusada de cometre incest amb el seu germà Cal·lígula i, aquest, amb l'excusa de que Agripina havia comès adulteri amb Emili Lèpid, la va desterrar tot enviant-la a l'illa de Pòntia (a la costa d'Itàlia), on va reunir-se amb la seva germana Drusil·la, que també havia mantingut una llarga relació incestuosa amb el seu germà Cal·lígula.

Drusil·la i Agripina van finalitzar el seu exili l'any 41, després de que Claudi arribés al poder (tot i que la dona d'aquest, Messalina, era rival d'Agripina). Messalina va ser executada per ordre de Claudi l'any 48, i el 49 va casar-se amb Agripina, la seva neboda carnal.
Aquesta va tenir una gran influència sobre l'emperador Claudi, fins al punt que va acceptar adoptar el fill (Neró) que ella va tenir amb el seu primer matrimoni, perjudicant així a Britànic, fill de Claudi i Messalina. 

Un cop es va haver desfet dels seus rivals, Agripina va voler governar l'imperi mitjançant el seu fill Neró. Quan aquest rumor va arribar a Claudi, va voler castigar-la però Agripina ho va sentir i, amb l'ajut de Xenofont (un metge grec), van enverinar a Claudi l'any 54 a Sinuessa.

Imatge relacionada
Neró va enamorar-se de Clàudia Acté (una esclava romana comprada a l'Àsia Menor i alliberada) i va começar a odiar a la seva mare Agripina, que pretenia controlar-lo tota l'estona i que fins i tot va intentar tenir relacions incestuoses amb ell.

Més tard, Agripina va anar fins a Baia amb vaixell per reconciliar-se amb l'emperador però la nau va ser sabotejada per ordre del seu propi fill. Malgrat això, Agripina va salvar-se i quan Neró se'n va assabentar, va decidir enviar a Burrus per a que la matés definitivament. Burrus però, no va voler fer cas a les seves ordres i en lloc d'aquest, va enviar a Anicet (que havia sabotejat el vaixell prèviament).
Un cop Anicet i els seus soldats troben a Agripina a la seva habitació, la fereixen mortalment mentre aquesta cridava: "ventrem feri".

Es diu que, aleshores, Neró va anar fins la vil·la de la seva mare, on es trobava el seu cos mort, i va quedar-se una llarga estona admirant la bellesa d'aquell cos sense vida.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada