dimarts, 19 de març del 2019

Cleopatra


Alexandre el Gran va forjar en només deu anys un immens imperi que incloïa el vell Egipte. Després de la mort d'Alexandre, els seus generals es van enfrontar per la possessió de l'imperi sense aconseguir restablir la seva unitat, i Egipte va quedar sota el comandament del general macedoni Ptolemeu I, fundador de la dinastia ptolemaica. D'aquesta dinastía, la última reina va ser Cleopatra.



Resultado de imagen de cleopatra
Cleopatra
Cleopatra era la filla de Ptolemeu XII, i va ser casada amb el seu propi germà Ptolemeu XIII, amb qui va heretar el tron ​​en l'any 51 a. C.  No obstant, aviat van començar els conflictes entre els dos germans i esposos, que van portar al destronament de Cleopatra. En aquell moment, les guerres civils de Roma van arribar fins a Egipte, i la sort va aparéixer de cop per Cleopatra. Juli Cèsar va anar a Egipte perseguint el seu enemic, Pompeu. En arribar, però,  va prendre partit per Cleòpatra en el conflicte amb el seu germà. Durant l'anomenada Guerra Alexandrina van morir tant Pompeu com Ptolemeu XIII. A més, hi va tenir lloc l'incendi de la Biblioteca d'Alexandria, que es va perdre per sempre. 


Resultado de imagen de juli cesar
Juli Cèsar
Al acabar aquesta guerra, Cleopatra va ser substituïda en el tron per Juli Cèsar, qui es va convertir en el seu amant. Ella, es va haver de tornar a casar amb el seu germà, Ptolemeu XIV, a qui va manejar com ella volia. Cleopatra va tractar d'utilitzar la seva influència sobre César per restablir l'hegemonia d'Egipte com a aliada de Roma; per això, va pensar que el naixement d'un fill de tots dos, Ptolemeu XV o Cesarió, reforçaria aquesta possibilitat.

Malauradament, l'any 44aC, Juli Cèsar és assassinat. Cleopatra va intentar repetir la maniobra seduint al seu successor, el cònsol Marc Antoni, que aleshores lluitava contra Octavi August pel poder. Cleopatra i Antoni van imposar la seva força a l'Orient creant un nou regne capaç de conquerir Armènia.

 
Resultado de imagen de marco antonio
Marc Antoni
Llavors va esclatar la Guerra Ptolemaica, per la qual August va portar fins a Egipte la seva lluita contra Antoni. L'enfrontament definitiu va tenir lloc a la batalla naval d'Actium, en què la flota d'Antoni va ser derrotada fàcilment al abandonar-els egipcis. Marc Antoni va aconseguir fugir i refugiar-se amb Cleopatra a Alexandria; quan les tropes d'Octavi August van prendre la ciutat, Antonio es va suïcidar.





Resultado de imagen de octavio augusto
Octavi August

Cleopatra va intentar, per tercera vegada, seduir el guerrer romà, Octavi August, per salvar la seva vida i el tron, però August es va mostrar insensible als seus encants i va decidir portar-la a Roma com a botí de guerra. Davant d'aquesta situació, Cleopatra es va suïcidar seguint el  ritual egipci de fer-se mossegar per un àspid. August va aprofitar la circumstància per assassinar també al seu fill Cesarió, extingint així la dinastia ptolemaica i annexionant Egipte a l'Imperi Romà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada