diumenge, 10 de novembre del 2019

Age of Mithology


Age of mithology és un joc de taula creat per un grup de caps i quel·les de l'esplai La Maduixa de Sant Cebrià de Vallalta.

Jo soc monitora d'un grup de nens i nenes i amb els meus companys vam decidir crear aquest taulell perquè d'una manera o d'altra introduíssim els objectius de l'esplai: el respecte, la companyonia, el tracte amb els companys, el feminisme...

Aquest joc de taula està format per 100 caselles, que cadascuna té una activitat lúdica i entretinguda. Com per exemple: una gimcana, un debat sobre situacions masclistes, una sortida al bosc... Els nens i nenes només podran avançar de caselles llençant un dau cada dissabte a l'esplai. Però, a part, de voler fer aquesta activitat per mostrar als nens i nenes la història de l'antiga Grècia i la importància dels atenesos i els espartans per la història d'Europa, volíem treballar tots aquests aspectes d'un mode diferent i original. 


Il·lustració 1. Portada del taulell

El taulell es divideix en tres parts i en totes s'aniran trobant diferents personatges mitològics:
  • La primera és l'inframón.
  • La segona part és l'illa de Creta.
  • La tercera és l'Olimp.
L'Inframón està representat amb cadenes que indiquen que Hades, el déu de l'infern, els té atrapats dins aquest món. En aquesta part del taulell, també, es podran trobar amb Ares, el déu de la guerra, que els ajudarà a crear armes per sortir al més ràpid possible d'aquell indret. A més, hauran de resoldre enigmes, proves que se'ls proposin... Hermes, el déu missatger, els indicarà el camí per poder arribar a la segona part del taulell, que és l'illa de Creta.

La segona part és l'illa de Creta, aquí els nens i nenes espartans hauran de superar diferents batalles contra els atenesos. També, es trobaran amb la patrona de Grècia, Atena, que els donarà estratègies per poder vèncer les batalles. A més, els oracles de Delfos els ajudaran a poder seguir endavant amb la seva missió com a espartans.

L'Olimp, l'última part, és on es troben a Zeus i als déus més importants d'aquesta muntanya que no els hi posaran fàcil l'arribada a l'última casella. Aquesta última etapa serà el punt on es vegin forjats els diferents objectius de l'esplai, és a dir, podran arribar a la casella 100 si han complert amb els objectius plantejats a l'inici del curs.

Aquest joc es planteja a un grup d'infants d'entre 7 i 10 anys com a eix d'animació durant tot el curs, edat difícil per captar l'atenció. Per aquest motiu, com a grup, hem volgut proposar una sèrie d'activitats entretingudes i diferents per poder barrejar mitologia, els objectius de l'esplai i lleure. 

El taulell, està fet amb fusta i està dibuixat pel conjunt de caps, ens ha portat molta feina, però creiem que és una manera divertida i diferent de treballar. Ara per ara, els caps i quel·les no hem acabat de crear el taulell, però us deixo aquí una imatge on mostra el procés.


Il·lustració 2. Procés de creació



7 comentaris:

  1. Em sembla una ideal genial! Ja ens aniràs explicant com evoluciona aquest projecte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que funcioni i els hi agradi als nens tant com a mi, ja diré que tal va.

      Elimina
  2. Sembla super divertit Laia! És super original la manera de fer que els nens disfrutin al mateix temps que aprenen mitología! Ja provarem de jugar algun dia jejej!

    ResponElimina
  3. Molt original la manera de convinar el lleure amb la mitologia. L'haurem de provar algun dia jejej!

    ResponElimina
  4. Una manera super original de treballar els valors i a més aprendre sobre mitologia, m'encanta la idea! Molta sort!

    ResponElimina
  5. M'agrada molt la idea de fer jocs amb mitologia, ja que jo vaig anar a l'esplai durant molts d'anys quan era petita i s'apren molt.

    ResponElimina
  6. Crec que es una manera molt original i divertida de fer aprendre als nes sobre la mitologia!

    ResponElimina