diumenge, 10 de novembre del 2019

Spartacus: sang i sorra, la història d'un gran gladiador


Spartacus: sang i sorra, és la primera temporada d'una sèrie de televisió que pertany al gènere de drama històric. Presenta la vida del famós i rebel gladiador Espàrtac i dels seus companys romans més pròxims a ell. Va ser rodada a Nova Zelanda i va ser produïda per Steven S. DeKnight i Robert Tapert. Aquesta sèrie destaca per la seva gran violència gràfica, contingut sexual, llenguatge explícit i, fins i tot, diverses mutilacions corporals. A més, podem recalcar els nombrosos efectes digitals molt semblants i també vistos a la famosa pel·lícula 300. La banda sonora de la sèrie va ser composada per Joseph LoDuca.


Resultado de imagen de spartacus sangre y arena


La primera temporada està formada per 13 episodis d'una durada propera als 55 minuts, que es van començar-se a emetre el 22 de gener de 2010. 
Aquí us deixo el tràiler de la sèrie: 
https://youtu.be/4WXDJPaHuR4

Inicialment, la sèrie va ser renovada per a una segona temporada, però les gravacions dels nous capítols van ser aturades, ja que al protagonista, Andy Whitfield (qui interpreta a Espàrtac), li fou diagnosticat un limfoma no-Hodgkin. Desgraciadament, va morir l'11 de setembre de 2011 a Sidney. Durant el tractament contra el càncer d'Andy, van filmar una preqüela de la sèrie, titulada Spartacus: Déus de la Terra, que va acabar sent una minisèrie de només 6 episodis.
Hi va haver una segona temporada anomenada Spartacus: Revenja, que va estrenar-se el febrer de 2012. El substitut d'Andy Whitfield va ser Liam McIntyre.
La sèrie està ambientada en la Roma del segle I a. C., i narra la vida d'Espàrtac abans de ser el líder de la rebel·lió d'esclaus contra l'Imperi romà. Es relaten els fets d'ençà que va ser capturat a Tràcia pels romans fins que va arribar a l'Escola de Gladiadors de Batiatus i va aconseguir fugir i revelar-se juntament amb els seus companys.

Alguns dels personatges principals són els següents:
- Espàrtac: va ser un guerrer traci. Quan el seu poble va ser sacsejat i cremat pels romans, va intentar fugir amb la seva dona però va ser capturat pel legat romà Claudi Glabro i venut a Batiatus, dirigent d'una escola de gladiadors. Va derrotar al grec Theokoles i es va convertir una llegenda. A causa d'això, aconsegueix que Batiatus li porti al costat de la seva dona, que va ser venuda com a una esclava per Glabro, però quan per fi la troba, mor als seus braços a conseqüència de les ferides que va patir quan la transportaven. Més tard, Espàrtac se n'assabenta que va ser Batiatus qui va ordenar l'assalt que havia causat la seva mort, i juntament amb els seus companys gladiadors dirigeix la rebel·lió contra ell.
- Lèntul Batiat: dirigent de l'escola de gladiadors a la ciutat de Càpua. Li costa molt sobreviure a causa dels deutes, però gràcies a la victòria d'Espàrtac, ascendeix socialment i aconsegueix ocupar un lloc al Senat romà. Tant i així, els mètodes que utilitza per arribar-hi fan que els seus gladiadors es rebel·lin contra ell i, finalment, sigui assassinat pel mateix Espàrtac.
- Claudi Glabro: aconsegueix formar una aliança amb els tracis de Roma contra els dacis, que acaba sent molt inestable. Captura a Espàrtac i el ven a una escola de gladiadors. És marit d'Ilithia, una dona manipuladora que odia a Espàrtac.
- Lucrècia: esposa de Batiatus i una dona molt calculadora. És amant de Crix, gladiador d'origen gal i company d'Espàrtac. S'acaba enamorant d'ell i queda embarassada. Quan descobreix que Crix està enamorat de la seva esclava Naevia, ordena que la traslladin a un lloc llunyà. Durant la rebel·lió dirigida per Espàrtac, és assassinada per Crix.


Resultado de imagen de spartacus sangre y arena

13 comentaris:

  1. Uns amics em van regalar els CD´s, però no l´he vist. Me la recomanaries?

    ResponElimina
  2. Sense dubte, les lluites de gladiadors eren molt dures, però hi havia un aspecte de la seva vida que s'ha d'aplaudir: eren, majoritariament, vegans. Això és per l'energia que ofereix una dieta vegetal que no ofereix l'omnívora.

    ResponElimina
  3. Sense dubte, les lluites de gladiadors eren molt dures, però hi havia un aspecte de la seva vida que s'ha d'aplaudir: eren, majoritariament, vegans. Això és per l'energia que ofereix una dieta vegetal que no ofereix l'omnívora.

    ResponElimina
  4. Em sona moltíssim l'actor pricipal! El nom de la serie mha fet recordar a una serie que veia de petita que es deia "Lazy Town", de la qual l'heroi protagonista es deia també Espartacus, però no sé si té cap relació, m'informaré!

    ResponElimina
  5. Veient aquesta entrada m'ha fet recordar una serie que veia de petita que es deia "Lazy Town", de la qual l'heroï protagonista es deia Spartacus, però no sé si te algo a veure. M'inforamré!

    ResponElimina
  6. No m'agraden gaire les sèries i películes bèl·liques, però s'ha de reconeixer que si aquesta sèrie té caràcter bèl·lic és perquè deu estar ben documentada i realitzada!

    ResponElimina
  7. Jo la vaig començar a veure, però em va semblar molt sanguinària i no em va agradar.

    ResponElimina
  8. Jo no havia vist mai aquesta serie però ara me viciat a les pel·lícules romanes i segurament la acabi veient.

    ResponElimina
  9. No la he vista mai, pero a mi aquests tipus de pelis no m'acaben d'agradar del tot.

    ResponElimina
  10. La veritat és que la vaig començar a veure i no estava malament pero no se perquè no la vaig seguir veient.

    ResponElimina
  11. Crec que potser alguna vegada la he començada però no ho se molt be,potser si, i el que recordo és que estava bastant be i ara llegint m'han tornat ganas de mirar-la

    ResponElimina