diumenge, 10 de novembre del 2019

Troia: La caiguda d'una ciutat


Troia: La caiguda d'una ciutat és una sèrie bitànico-estadonidenca emesa en Netflix i a la BBC, que es situa a la guerra de Troia i es basa en la relació entre Paris i Helena. És una coproducció entre la BBC One i Netflix que va ser creada per David Farr i Nancy Harris i es va estrenar el 17 de Febrer de 2018.

La sèrie només consta de 8 capítols, però cadascun d'ells dura al voltant d'una hora.




L'elenc era majoritàriament britànic:
  • Louis Hunter interpreta a Paris
  • Bella Dayne interpreta a Helena de Troia
  • David Threlfall interpreta a Príamo
  • Frances O'Connor interpreta a Hecuba
  • Tom Weston-Jones interpreta a Héctor
  • Joseph Mawle interpreta a Odiseo
  • Chloe Pirrie inerpreta a Andromaca
  • Johnny Harris interpreta a Agamenón
  • David Gyasi interpreta a Aquiles
  • Jonas Armstrong interpreta a Menelao
  • Alfred Enoch interpreta a Eneas
  • Aimee-Ffion Edwards interpreta a Casandra
  • Hakeem Kae-Kazim interpreta a Zeus
  • Chris Fisher interpreta a Deifobo
  • Christiaan Schoombie interpreta a Troilo

ARGUMENT


  


De dreta a esquerra Hecuba (Frances O'Connor), Príamo (David Threlfall), Paris (Louis Hunter), Helena (Bella Dayne), Andromaca (Chloe Pirrie), Héctor (Tom Weston-Jones).


La sèrie narra l'història de la guerra de Troia, la qual comença per l'amor de Paris i Helena a causa d'Afrodita. Menelao el marit de la reina Helena, provoca la guerra al adonar-se'n que la seva muller ha estat raptada pel que habia sigut el seu invitat i amb qui anava a casar a la seva filla Hermione. Menelao demana ajut al seu germà Agamenon que, fa cridar a tots els reis grecs i als seus exèrcits, entre ells Aquiles o Odiseo. El rei Priam es nega a acceptar les condicions imposades per Agamenon a canvi de no fer la guerra i allà és on comença l'interminable guerra entre grecs i troians.


PRIMER CAPÍTOL


     Paris (Louis Hunter) al ser reconescut com el príncep perdut Alexandre.

Paris viu amb el seu pare,el pastor, al camp fins que un dia Zeus l'escull per decidir quina de les tres deesses que l'acompanyen, Hera, Atenea i Afrodita, és la més bonica, a la que ell esculli es quedarà amb la poma d'or. Les tres li ofereixen favors a canvi de ser escollides, ell valora les opcions i escull donar-li la poma a Afrodita que a canvi li prometeix que la dona més bonica del món serà seva. Aquella mateixa nit s'escapa d'on vivia amb el seu pare i repta als prínceps de Troia als jocs de Troia on apesar d'haver perdut contra Hèctor, el rei Príamo li perdona la vida al adonar-se'n de que Paris enrealitat és Alexandre, el seu fill perdut i príncep de Troia. El rei l'envia a representar-lo davant del rei Menelao d'Esparta, però enrealitat l'envia perquè ha pactat amb el rei Menelao que Paris es casarà amb la filla de Menelao, Hermione.
A Esparta Paris troba a la dona més bonica del món que resulta ser la reina Helena d'Esparta, que està casada amb el rei Menelao, però que tot i així acaba sent de Paris degut a la promesa d'Afrodita.

16 comentaris:

  1. L´any passat vaig veure aquesta sèrie i no em va desagradar. El que més em va cridar l´atenció va ser el fet que Aquil.les es interpretat per un actor de color.

    ResponElimina
  2. Em vaig començar la sèrie i és interessant veure els fets que narra Homer a la Ilíada a través dels ulls del cinema americà. Comparar el que estudiem amb les adaptacions cinematogràfiques ens fan tenir, sense dubte, més esperit crític.

    ResponElimina
  3. Em vaig començar la sèrie i és interessant veure els fets que narra Homer a la Ilíada a través dels ulls del cinema americà. Comparar el que estudiem amb les adaptacions cinematogràfiques ens fan tenir, sense dubte, més esperit crític.

    ResponElimina
  4. No sabia de l'existència d'aquesta serie, però té molt bona pinta!! Em crida l'atenció que sigui de netflix. Molt interssant!

    ResponElimina
  5. Per el que veig, una serie molt acual i de netflix?? Segur que es bona!

    ResponElimina
  6. No le vist, ni sabía que estava a netflix. Pero pel que he llegit te bona pinta

    ResponElimina
  7. No l'he vist però qualsevol re-interpretació dels mites grecs i romans és interessant. Provaré de mirar-ne algun capítol si tinc temps!

    ResponElimina
  8. Sembla molt interessant i desconeixia que estava a Netflix, així que potser la començo aviat.

    ResponElimina
  9. Ja l'havia vist per Netflix pero mai he tingut temps pe veure-la. Pel teu comentari començaré a mirar-la ja.

    ResponElimina
  10. Ja l'havia vist per Netflix pero mai he tingut temps per mirar-la. Amb el teu comentari m'han donat ganes de veura-la.

    ResponElimina
  11. Havia vist que estava a Netflix, però mai m'havia cridat l'atenció. Si tinc temps me la intentaré mirar!

    ResponElimina
  12. Havia vist que la sèrie estava a Netflix, però no em va cridar l'atenció. Si tinc temps la intenta-re mirar!

    ResponElimina
  13. Ja l'havia començat a veure a l'insti on anava abans i la veritat és que estaba molt interesant, potser la seguiré veient.

    ResponElimina
  14. Ja l'havia començat a l'institut on anava abans i la veritat és que estava molt interesant, pot ser la segueixo veient.

    ResponElimina
  15. Vaig començar a veure aquesta serie a l'altre institut i la veritat és que estava molt interessant , ja no me'n recordava pot ser la torno a seguir.

    ResponElimina