dilluns, 24 de febrer del 2020

Sabies que...?



La primera assassina en sèrie. 


Tots a dia d'avui sabem de l'existència d'assassins en sèrie gràcies a les notícies o al diari, però, des de quan existeixen aquests assassins en sèrie? bé, primerament hem de saber, què és un assassí en sèrie?, se'l denomina així a aquella persona que assassina a tres o més persones en un interval de temps de tres mesos o més. Aquestes morts solen ser motivades per impulsos psicològics per a la pròpia satisfacció. I qui va ser la primera persona en convertir-se en una assassina en sèrie en tota la historia?, es diu que la primera persona denominada com a assassina en sèrie va ser una dona anomenada Locusta. 

Resultado de imagen de locusta

Per a conèixer la seva història hem de saber que Locusta, una esclava portada a Roma des de la Gàl·lia, va ser una dona tan experimentada en herbes medicinals com en plantes exòtiques i verinoses. 

El començament de la seva història varia depèn de que historiador ens l’expliqui, uns diuen que Locusta va ser comprada per Agripina i uns altres diuen que mentre ella estava detinguda a causa dels assassinats que havia comès, Agripina la va cridar per als seus serveis “especials”. La qüestió és que si o si acaba sota el servei d’Agripina creant un pla que consistia en que l’esclava havia de prepar un verí per al seu espòs Claudi i Britànic, el fill que ell va tenir amb una altra dona. 

L'objectiu de Agripina era que Neró, el seu fill amb Claudi, fos emperador i tenia clar que eliminaria a tot aquell que ho impedeixi. El seu pla va funcionar amb èxit, ja que Claudi va morir el 13 d'octubre l'any 54 d. C. a causa d'ingerir bolets verinosos i poc més tard va morir Britànic, mentre aquest es trobava en un grandiós banquet ofert per Neró, quan se li va lliurar un brou excessivament calent que en refrescar-lo amb aigua es va afegir el verí provocant la seva mort. 

La fi de Locusta va arribar amb el suïcidi de qui va passar a ser el seu amo, perquè Neró va decidir portarse-la per a així eliminar a tot aquell que no era del seu grat. 

I així va ser com després d'uns 400 assassinats aproximadament, comesos per la primera assassina de la història, va ser condemnada a morir per l'emperador Serbi Galba. El seu càstig va ser: ser lligada i violada públicament per una girafa ensinistrada, per a després ser devorada per els lleons i és que a pesar que la violació era un càstig recurrent en l'Antiga Roma, el de Locusta va ser el més atroç fins avui documentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada