dimecres, 19 de maig de 2021

Maquines de guerra romanes

Els romans basant-se en la idea dels grecs i observant les maquinàries helenines van dissenyar màquines més eficients, duradores i poderoses per així ser invencibles en atac. La maquinària era senzilla però alhora molt eficaç contra les defenses enemigues. Es dividia en diferents apartats que incloent màquines de diferents utilitats.


Màquines d'accés
Tenien la funció d'obrir un accés pel qual poguessin entrar els aliats sense necessitat de destruir tot el mur, torre, etc.


Vinea

Eren galeries protegides per dalt i els cantons per tal de no rebre atacs dels enemics des de les muralles, també comptaven amb una biga amb punta de ferro per a destrossar la porta.


Musculo

Era semblant a la Vinea però totalment tancada, tenia una porta per on sortien els romans en el moment necessari.Maquines de tir
La seva funció era matar, o destruir les construccions enemigues des d'una distància segura pels romans.


Catapulta (onager)
Era un artefacte capaç de llençar pedres a una distància d'uns 30 metres a molta velocitat i potencia.
Ballestes

Les ballestes podien llençar pedres d'un quilo a fins a uns 180 metres de distància en una direcció força horitzontal.
Màquines Demolidores
La seva funció era destrossar les defenses enemigues usant la força bruta del pes contra la defensa, porta, muralla, etc.


Ariet
Pretenia obrir un forat a la porta o muralles enemigues.

2 comentaris:

  1. El nom de l´ariet prové de la paraula aries, que significa moltó. Es deia així perquè l´extrem amb que perforava la paret tenia forma de cap de moltó

    ResponElimina
  2. Em sembla molt interessant la manera estratègica de pensar que hi tenien, ja que sense tenir la tecnologia que tenim avui dia eren capaços de fer màquines letals igualment.

    ResponElimina